Om Viking Cats

Danmarks hyggeligste katteklub

…en høj grad af medlems-
demokrati
 er en af TICAs fordele …

Viking Cats er tilknyttet TICAs Europe North Region, som omfatter alle de aktive medlemslande i Nordeuropa. Vi har TICA Charter nr. 683 og blev stiftet 16. februar 2008.

Som gruppe har vi det til fælles, at vi identificerer os med TICAs formålsparagraffer og mission, og vi ønsker at deltage aktivt i at føre principperne ud i livet.

Der er selvfølgelig mange ligheder mellem de forskellige katteforbund – vi arbejder jo naturligvis alle for kattenes bedste. Men der er også mange forskelle, og blandt fordelene i TICA finder vi en høj grad af medlemsdemokrati, en fornuftig håndtering af racespecifikke spørgsmål, klare holdninger til generelle kattevelfærdsspørgsmål og et velfungerende og konsekvent registreringssystem. Du kan læse mere om TICAs organisation her. Udstillingssystemet er også meget anderledes, og TICAs udstillingsformat indfrier vores ønske om et system, som er sjovt, retfærdigt, lærerigt, fordomsfrit og spændende. Læs udstillingsguiden og døm selv.

Hvad er TICA?

TICA er verdens største genetiske katteregister for race- og huskatte, og TICAs mission er blandt andet at fremelske kærlige, ansvarlige og etisk bevidste katteejere, at bevare de racerene katte og at arbejde for alle kattes velfærd. En væsentlig del af TICAs værdigrundlag handler om at arbejde for ligestilling af huskattene. Således kan huskatte i TICA registreres, udstilles og opnå titler på lige fod med racekattene, dog i deres egne klassementer og dog kun på betingelse af, at de er kønsneutraliserede.

TICA arbejder for at etablere udstillinger, som er lærerige og underholdende for udstillere, dommere og publikum. TICA arbejder for ansvarlig lovgivning vedrørende kattes velfærd, og opmuntrer sine medlemmer til at engagere sig aktivt i frivilligt arbejde og oplysning om kønsneutralisering.

TICA arbejder for at fremme venskabelige relationer mellem opdrættere overalt i verden, og for at formidle viden til opdrættere, ejere, udstillere og offentligheden vedrørende avl, udstilling, raceforbedring og kattes velfærd.

TICA støtter forskningsinitiativer, som omhandler kattes sundhed, og formidler forskningens resultater til sine medlemmer.

Vi håber, at du kan nikke genkendende til ovenstående formål og værdier, og at du har lyst til at være med – kom indenfor på siden, og læs mere om os og vores forskellige aktiviteter rundt omkring i landet.