TICA shows | tilmelding | ankomst | i dommerringen | bedømmelserne | titler & awards

Ankomst til katteudstillingen

Ved ankomsten til katteudstillingen skal du først checkes ind, og så skal katten dyrlægekontrolleres.

…Kattens kløer skal være klippet på alle fire poter…

Ved ankomsten går du først til check-in bordet, hvor du får udleveret katalog, burplan m.m. Så skal katten dyrlægekontrolleres. Ved tegn på smitsom sygdom, parasitter og/eller svampeinfektion afvises alle katte fra den pågældende husstand. Dyrlægens afgørelse er inappelabel. Du skal fremvise gyldig vaccinationsattest, højst 1 år og mindst 14 dage gammel, mod kattesyge og katteinfluenza. Kattens kløer skal være klippet på alle fire poter. Det er ikke tilladt at udstille drægtige eller diegivende katte, eller hankatte over 8 måneder som er monor- eller kryptorchide. Huskatte over 8 måneder skal være kønsneutraliseret og fremvise attest herpå.

Når du er færdig hos dyrlægen, finder du dit eget bur på burplanen. Kattens nummer står på buret, og du skal selv medbringe burgardiner, underlag, mad- og vandskåle, legetøj osv. Hvis du ønsker det, kan du også medbringe dit eget bur; mange TICA-udstillere er glade for SturdiShelters og lignende “telte”. Notér venligst på tilmeldingen, hvis du medbringer eget bur, og vær opmærksom på, at målene på dit bur er i orden i forhold til de oplyste burstørrelser.

Kataloget

I TICA er killinger, katte og kastrater først delt op i LH (langhår) og SH (korthår), og dernæst i racerne, som står i alfabetisk rækkefølge i kataloget. Der er ingen særlige kategorier for Semilanghår eller Siam/Orientaler – i TICA er en langhåret kat LH og en korthåret kat er SH. Det betyder fx, at Perser, Somali, Maine Coon og Hellig Birma alle er LH-racer, mens Exotic, Sphynx, Abyssinier og Siameser alle er KH-racer, og så fremdeles.

Kataloget starter med LH killinger, som har numrene 1-50, og SH killinger, som har numrene 51-100. Så følger de voksne LH katte med numrene 101-200 og de voksne KH katte med 201-300. Så følger LH kastraterne 301-350 og SH kastraterne 351-400. LH huskat er 401-450, SH huskat 451-500.

Når du får dit katalog, så kontroller straks, at din kats oplysninger er korrekte. Er der fejl i navn, køn, alder, farve eller race, skal du give besked til udstillingens Master Clerk før bedømmelserne starter. Hvis din kat er TICA-registreret, er det vigtigt, at registreringsnummeret står korrekt i kataloget, da katten ellers kan miste points til titler eller til Annual Awards (læs mere her).

Teksterne i udstillingsguiden er oversat og bearbejdet efter originalmateriale fra Cattica All Breeds Cat Club i England, og gengives her med deres venlige tilladelse.